Vrijdagavond: Blijft het onweer buiten de deur?

Ruben - 02/06/2022 - 19:26

Vrijdag wordt het een mooie en warme zomerdag. We kunnen in Limburg op veel zonneschijn rekenen en de temperatuur loopt op naar een maximum in de buurt van 25°C. Maar er zit misschien wél nog een addertje onder het gras voor de late avonduren. In het tweede deel van de avond zullen buien die soms gepaard gaan met onweer vanuit Wallonië dicht in de buurt van Limburg kunnen geraken.
Sommige weermodellen, zoals bijvoorbeeld AROME, laat meerdere buien uiteindelijk ook Limburg binnen trekken. Vooral over het zuiden en lokaal ook in het centrum van de provincie kan er dan eens een stevige bui vallen. Verder naar het noorden sterven de buien uit.
Andere weermodellen, zoals bijvoorbeeld ICON-D2, houden de buien nét buiten onze provinciegrenzen. Met uitzondering van de Voerstreek misschien.

Op zich niet zo belangrijk omdat de meeste Limburgers tegen dan al binnen zullen zijn, maar vooral oa. festivals en andere evenementen is het wel iets om in het oog te houden. Terraskussens worden dus ook maar best droog opgeborgen.

Een illustratie aan de hand van de twee bovenvernoemde weermodellen AROME en ICON-D2

Simulatie voor 23 uur

Weermodel AROME

aromehd-1-33-5 02062022.png

Weermodel ICON-D2

icod2be15_30_4.png

SIMULATIE VOOR 00 UUR

Weermodel Arome

aromehd-1-34-5 02062022.png

Weermodel ICON-D2

icod2be15_31_4 02062022.png

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen