Zaterdag bloedheet. Dinsdag 15°C koeler.

Ruben - 28/06/2019 - 09:27

Het is intussen allemaal wat minder sexy geworden, want we hebben er deze week al eens van mogen proeven... Maar zaterdag staan er momenteel temperaturen op de kaarten die vergelijkbaar zijn met afgelopen dinsdag. Toen lag het plafond in Limburg rond 35°C, en dat kan er nu ook inzitten. 

Er zijn echter twee grote verschillen te bespeuren:

1) Zaterdag starten we met minima rond 15°C, terwijl dat afgelopen dinsdag liefst 21°C was. Maar die achterstand zal waarschijnlijk snel worden ingehaald.

2) De media-storm is gaan liggen.

Maxima voor zaterdag 29 juni volgens weermodel Harmonie:

Maxima 2806

Op zondag bevindt deze bel met warme lucht zich alweer respectabele afstand boven Duitsland. In Limburg is het dan draaglijk zomerweer met maxima tussen 25 en 30°C.

Maxima voor zondag volgens weermodel GFS:

zondag 3006

Op maandag wordt het nog maximaal 23 a 24°C en op dinsdag blijft er nog hooguit 21°C over. Daarmee komt er dan een eind aan de hittegolf.

Om één en ander in het juiste perspectief te plaatsen: 23°C is de gemiddelde maximumtemperatuur voor eind juni. 35°C zit daar dus 12 graden boven, terwijl 21°C er twee graden onder zit. 

Maxima voor dinsdag 2 juli volgens weermodel GFS:

Dinsdag 2 juli

Waarschijnlijk wordt het in het tweede deel van de week weer warmer, met maxima richting 25°C of nog wat meer. Maar uitschieters boven 30°C staan voorlopig niet meer op de weerkaarten.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen