Zondagavond forse buien op passage koufront

Ruben - 31/10/2021 - 11:44

Vandaag blijft het nog lange tijd droog en zeer zacht. Aan de voorzijde van een naderend koufront loopt de temperatuur in Limburg op naar gemiddeld 17°C en lokaal zelfs even 18°C.
Tijdens het eerste deel van de avond zal het koufront dan met het nodige gekletter over onze provincie trekken. Het kan dan namelijk een poosje hevig regenen en er is daarbij ook kans op onweer. Ergens tussen 17 en 18 uur kan de voorste begrenzing het westen van Limburg bereiken en tegen 20 a 21 uur zal de staart van het koufront het oosten verlaten. Het zal dan een graad of 7 zijn afgekoeld.

Neerslagverwachting weermodel AROME

18 uur

19 uur

20 uur

Tijdens de passage van de buienlijn zijn er rukwinden tot 70 km/u en meer mogelijk. Een uitschieter tot 80 a 85 km/u in een goed ontwikkelde bui is niet uitgesloten.

Rukwinden tijdens passage buienlijn

arome-11-12-5 311021.png

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen