Weerstations Limburg - Ruben Weytjens - Meteo-BE.net

ALLE BARANI WEERSTATIONS IN EN OM LIMBURG:
Actuele temperaturen en neerslag sinds middernacht
(klik op de gegevens per station voor meer informatie)

Voor de volgende locaties zijn er nog weerstations in bestelling:

- Sint-Truiden / Wijndomein Gloire de Duras
- Opleeuw / Wijndomein Clos d'Opleeuw
- Maaseik / Carwash Blinkie
- Borgloon 

Dit snel groeiende meetnetwerk in Limburg is het resultaat van een samenwerking tussen Meteo-BE.net en Ruben Weytjens. 
We hopen spoedig ook interesse te wekken in het westen en midden van Limburg. Daar hebben we momenteel helaas nog te maken met een blinde vlek. 
Wellicht moeten ondernemers nog gaan inzien hoeveel publiciteit zo'n weerstation mét naam van de onderneming oplevert. Dankzij de publiciteit is het aankoopbedrag van de weerhut (temperatuur, luchtdruk, zonnestraling, luchtvochtigheid) en regenmeter in vele gevallen snel terugverdiend. Momenteel kost dit 667,09 euro, inclusief 30% korting die we van Barani krijgen. De aankoop kan voor ondernemingen als een kost worden opgenomen in de belastingaangifte en uiteraard kan ook de BTW worden gerecupereerd. Uiteraard kunnen ook particulieren instappen, maar voor hen zal het dan doorgaans louter uit sympathie of interesse zijn.
Voor het goede begrip; Meteo-BE.net en Ruben Weytjens verdienen hier geen eurocent aan. Integendeel, maar we doen dit uit passie voor het weer.

U kan zich bovendien ook als "peter" aanmelden voor een weerstation, zoals Eurosol dat in Neeroeteren heeft gedaan. Wij zoeken dan een geschikte locatie in uw gemeente voor de plaatsing van het weerstation. Zoals ook de naam van voetbalstadions gekoppeld worden aan de naam van sponsoren.

Uiteraard zijn alle nieuwe stations een meerwaarde, zelfs binnen eenzelfde gemeente. Want over korte afstanden kunnen we soms zelfs grote verschillen waarnemen. De weerstations van Berg (De Pauze) en Vreren (Centerfruit) zijn daarvan een mooi voorbeeld.

Investeer in een weerstation in Limburg.

... en zet daarmee uw onderneming in de kijker!

Hoe meer meetlocaties, hoe beter! Puur informatief maar mogelijk ook voor Limburgers die schade hebben geleden door extreme weersverschijnselen.

Wil u uw steentje bijdragen middels de aankoop en plaatsing van een professioneel weerstation? Dan kan u Limburg daarmee echt wel een dienst bewijzen. Helaas geeft de overheid (KMI) namelijk onvoldoende data vrij voor vele regio's in Limburg. Daarom nemen we zelf het heft in handen. Wij publiceren wél alle meetgegevens openbaar. Voor u en voor iedereen.

Bent u ondernemer? De naam van uw bedrijf wordt desgewenst vermeld in de benamingen van het weerstation op de verschillende websites waar de meetgegevens zijn te vinden. (Meteo-Be.net, rubenweytjens.be - Voorbeeld Centerfruit) Zodoende zal de naam van uw onderneming ook geregeld terugkeren in de berichtgeving wanneer er bijvoorbeeld veel regen is gevallen of er bijzondere temperaturen te melden zijn.
De factuur kan u dan eventueel als kost voor de onderneming inbrengen. Bijvoorbeeld voor publiciteit. Maar bijvoorbeeld ook voor landbouwers, wijnbouwers en fruittelers kunnen de metingen zeer betrouwbare en nuttige informatie opleveren.

Volg deze LINK voor alle info en prijzen. Een professioneel weerstation is niet goedkoop, maar kwaliteit heeft uiteraard een prijs.
De beheerders en installateurs van dit meetnetwerk rekenen elke korting integraal door naar de eigenaar van het weerstation en verdienen er dus geen eurocent aan. Integendeel, het netwerk brengt extra kosten met zich mee die volledig door de beheerders worden gedragen.


Contact: ruben.weerman@gmail. com of info.nl@meteo-be.net

De metingen worden uitgevoerd met het professionele "Meteo Helix" weerstation van BARANI. (info)

Om een referentie te kunnen zijn moet het weerstation vrij worden opgesteld zodat er geen schaduw op de 'hut' valt en de wind (indien aanwezig) voor een goede ventilatie kan zorgen. 

 

Actuele temperaturen België

Kaart met de actuele temperaturen België: LINK
Kaart met de maxima in Limburg vandaag: LINK

Kaart met de neerslagsom in Limburg vandaag: LINK
Kaart met de neerslagsom in België vandaag: LINK

Plaatsing Weerstation Neeroeteren

De meting gebeurt in een open omgeving voor zo weinig mogelijk externe invloeden.
Weerstation Neeroeteren Barani

Voorbeeld van wat wij willen voorkomen

KMI Weerstation Begijnendijk: Het gebouw en de parking zorgen voor een te hoge temperatuur
weerstation begijnendijk.png

Opstelling KMI station Jalhay

Wegens al de bomen en struiken is hier spraken van een beschutte locatie die totaal niet aan de WMO normen voldoet.
clipboard40 jalhay.png