wo 04 aug

14
22
55
W0-1

Kalm met hier en daar een bui

Met maxima tussen 20 en 22 graden is het ook op woensdag vrij fris voor de tijd van het jaar. 
Volgens de laatste weerkaarten zal er echter amper een zuchtje wind staan waardoor het voor het gevoel niet meteen fris zal aanvoelen. In de vochtige atmosfeer kan het op zonnige momenten zelfs wat zwoel gaan aanvoelen.

Op heel wat plaatsen kan het heel de dag droog blijven, hier en daar kan er eens een bui vallen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 05 aug

11
23
75
ZW3

Overwegend droog

Voor donderdag ziet het er momenteel overwegend droog uit voor Limburg. Van tijd tot tijd komt er ook ruimte voor de zon al zullen de wolken over heel de dag bekeken toch het vaakst in de meerderheid blijven. De kans op enkele lokale buien valt op dit moment echter nog niet weg te wuiven.

Met maxima tussen 21 en 23°C komt er geen schot in de temperaturen. De wind komt uit het zuidwesten en haalt gemiddeld 3 Beaufort, wat overeenkomst met zo'n 15 tot 20 km/u.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 06 aug

13
21
75
ZW4-5

Winderig en wisselvallig

Vrijdag krijgen we afwisselend zon en wolken maar de wolken zullen toch wel vaak in de meerderheid zijn.
Van tijd tot tijd kan er ook weer wat regen of een bui vallen.
De maxima komen rond of net boven 20°C uit.

Er komt een vrij krachtige zuidwestenwind te staan met geregeld windvlagen tussen 40 en 50 km/u.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

za 07 aug

14
22
80
W2-3

Wisselvallig

Zaterdag blijft het wisselvallig met kans op één of meerdere buien.
Tussen de buien loopt de temperatuur op naar een maximum tussen 21 en 24°C. De hoogste temperaturen zijn dus te verwachten op de plaatsen waar het het langst droog blijft.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update zaterdag 31 juli - 12:38

Het blijft aanhoudend wisselvallig zonder uitschieters. Momenteel is er tot 10 augustus geen enkele dag aan te duiden waarop het overal in Limburg gegarandeerd droog blijft. Er zullen ongetwijfeld plaatsen zijn waarop dat op sommige dagen wél het geval is, maar organisaties van buitenactiviteiten houden in de voorbereidingen toch maar best steeds rekening met de kans op nattigheid. Grote neerslagsommen zijn er voorlopig echter ook niet te verwachten. De maxima komen tussen 22 en 25°C uit.


Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link