zo 15 dec

4
8
30
ZW4

's Ochtends regen, daarna droog

Het blijft snel gaan op de weerkaarten. In de loop van de ochtend maakt de zoveelste regenzone van de voorbije weken immers alweer plaats voor opklaringen en een droog vervolg van de dag. 
Ook met het windveld zal het volgens de laatste berekeningen al bij al meevallen, met gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten.
De temperatuur loopt op naar maximaal 8 graden.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

ma 16 dec

5
10
90
Z2-3

Zacht en druilerig

In de loop van maandag zal een regenzone onze provincie oversteken. Dat gebeurt op een atypische manier, namelijk van zuidoost naar noordwest.
De temperatuur bereikt een maximum rond 10 graden Celsius en de wind houdt zich gedeisd.

Tijdens de nacht naar dinsdag wordt er extra zachte lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur zelfs tot 10 graden en meer kan oplopen.
Dit terwijl de normale minimumtemperatuur voor deze tijd van het jaar zich rond het vriespunt bevindt.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 17 dec

10
13
50
ZW2-3

Zeer zacht. Het weerbeeld is nog steeds onzeker.

Op dinsdag zou er volgens de Amerikaanse weercomputer van tijd tot tijd regen vallen, terwijl de Europese weercomputer het helemaal droog houdt. De onzekerheid over het weerbeeld is dus nog steeds erg groot.

Het blijft sowieso wel bijzonder zacht, met maxima rond 13°C. Volgens sommige berekeningen komen we zelfs dicht in de buurt van 15°C uit.
De wind doet het ook rustig aan.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

wo 18 dec

4
8
10
NO2-3

Minder zacht en meestal droog

Vanwege luchtdrukstijgingen neemt de kans op een droge dag toe.
De wind doet het ook weer rustig aan, met meestal niet meer dan 2 Beaufort vanuit het noordoosten.
Warmer dan 8 graden wordt het niet, maar we weten allemaal dat het deze tijd van het jaar makkelijk 10 graden kouder zou kunnen zijn.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 19 dec

2
11
25
O2-3

Zacht en meestal droog

Donderdag kan de temperatuur opnieuw in de buurt van 11 graden geraken.
Het blijft in Limburg wel meestal of misschien zelfs helemaal droog. De komende dagen moeten hierover meer duidelijkheid brengen.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update donderdag 12 december - 10.24 uur

Het blijft de komende tijd zacht voor de tijd van het jaar. De ergste nattigheid lijkt voorlopig wel voorbij.
Het is nog ver vooruit, maar op de weerkaarten moet er structureel nog erg veel gebeuren om ons tegen Kerst eventueel op een wit landschap te kunnen trakteren. Vandaar dat ik op basis van de pluimverwachtingen nu reeds durf stellen dat de kans op een witte Kerst zéér klein is. 

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link.