Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2019

tot

Update dinsdag 13 augustus

 

Donderdag 15 augustus

Donderdag kunnen er in de loop van de namiddag enkele buien over de weide in Kiewit trekken. Tussendoor zal er ook wel regelmatig ruimte zijn voor de zon.
Tijdens het eerste deel van de avond neemt de buiendreiging af. Na 21 uur blijft het zo goed als zeker droog.

Het wordt maximaal een graad of 21. Zodra de zon gaat zakken zal het echter snel afkoelen. Tegen 22 uur zal het nog een graad of 15 zijn.
Namiddag waait er een flinke westenwind, welke in de loop van de avond zal luwen. 

 

Vrijdag 16 augustus

Vrijdag wordt een overwegend droge dag. Kort na het middaguur is er kans op een bui, maar naarmate de namiddag vordert neemt de kans op buien af en worden de opklaringen breder. Er staat dus ook een droge avond op de weerkaarten.

De temperatuur bereikt een maximum rond 22 a 23°C, waardoor het in de zon best warm zal aanvoelen. Prima festivalweer dus! Er komt een matige zuidwestenwind te staan, dus de traditionele vlaggen opnieuw zullen flink kunnen wapperen.

Wegens een toename van de bewolking zal het 's avonds ook niet al te sterk afkoelen. Rond middernacht is het nog steeds een graad of 18.

 

Zaterdag 17 augustus

Zaterdag zal de dag nog droog van start gaan, maar in de loop van de dag komt er een regenzone opzetten. Het ziet er steeds meer naar uit dat het om langdurige regenval zal gaan, welke ook 's avonds en tijdens de nacht naar zondag voor flink wat liters hemelwater zal komen zorgen.

Vanwege de dikke wolken blijft de temperatuur ook op een bescheiden niveau, met maxima zelfs beneden 20°C.
Geen dorstig weertje dus...
 

Zondag 18 augustus

Voor zondag is de verwachting momenteel nog erg onzeker. De Europese weercomputer voorziet opnieuw veel regen, vooral tijdens het eerste deel van de dag. Dit terwijl het Amerikaanse model met grotendeels droge weerkaarten komt. Uiteraard zorgt dit ook voor een onzekere temperatuurverwachting. Bij langdurige regenval wordt het niet warmer dan 17°C, terwijl het onder opklaringen een graad of 22 kan worden.

De kans lijkt wel vrij groot dat de avond uiteindelijk droog verloopt.