Slag bij Brustem

Slag bij Brustem

tot


Zaterdagavond 28 oktober

In de loop van de avond kan het soms wat gaan miezeren. Waarnemingen uit het zuiden van Nederland geven aan dat de motregendruppeltjes al tot dicht tegen de grens zijn opgerukt. Op basis van de laatste weerkaarten zou het wel pas na middernacht wat harder kunnen gaan regenen.
De wind heeft omstreeks 17u een gemiddelde snelheid rond 4 Beaufort. Kleine Brogel noteerde als eens een windstoot tot 47 km/u. Dat lijkt toch te bevestigen dat we later vanavond rukwinden tot 55 a 60 km/u kunnen verwachten. Het sterkste windveld passeert vannacht rond 4u, met dan tijdelijk rukwinden tot 65 km/u. Zondagochtend zal de wind langzaam wat aan kracht inleveren.

Opgelet: Motregen zal door de radarsystemen vaak niet worden opgepikt omdat de druppeltjes te klein zijn. De radarbeelden die aangevuld worden met grondwaarnemingen geven een betere indicatie.
Te raadplegen via deze pagina.
 

Zondag 29 oktober

Zondagochtend zal er even een intensere regenzone over Brustem trekken. De nodige marges in acht genomen zou het ten laatste tussen 10 en 11u droog moeten worden.
Vanaf dan blijft het meestal droog, al kunnen er vanaf 15u toch af en toe nog wat druppeltjes vallen. Nooit grote hoeveelheden, maar regionaal genoeg om het nog eens opnieuw nat te maken.
De wind zal wel langzaam in kracht afnemen. 's Middags staat er nog 4 Beaufort uit het noordwesten. 's Avonds blijft er na 19u nog 2 Beaufort van over.
De maxima zijn gelijk aan de minima en situeren zich rond 12°C. Namiddag is het nog maximaal 10°C, en tegen 20u is het nog slechts een graad of 7. Een dikke jas zal dus geen overbodige luxe zijn.