Hoe bekijk ik het weerbericht voor de volgende dagen?

Het weerbericht voor de volgende dagen is tegenwoordig zowel op de homepage, als op aparte pagina's met de respectievelijke verwachting voor de volgende dagen te vinden. 

Voor de weergave van het weerbeeld voor de volgende dagen is rekening gehouden met de schaalbaarheid voor mobiele schermen, terwijl het ook op laptops en computers nog altijd gebruiksvriendelijk blijft. Er kan bijgevolg niet meer gewerkt worden met tabellen zoals op mijn oude website, maar er is getracht alles op andere manieren zo overzichtelijk mogelijk te maken.

Vandaar dat de tekst in de kolommen overal even lang is gemaakt, met vervolgens een knop met 'lees meer', die leidt naar de volledige verwachting. Nu en dan kan dat een lange tekst zijn, als het weerbeeld wisselvallig of onzeker is. Maar geregeld blijft het bij slechts enkele zinnen. 

Vanaf nu is er ook een indicatie voor de zekerheid van de verwachting opgenomen. Omdat ik nu ook werk met een icoontje (zon-wolken-neerslag) om het gemiddelde weerbeeld van de dag samen te vatten, maar vaak is het op langere termijn nog onmogelijk om daar een precies beeld bij te kunnen geven. De zekerheid kan beïnvloed worden door verschillende factoren. Zoals de timing van een neerslagzone, of bijvoorbeeld de bewolkingsgraad. De bewolkingsgraad zal dan ook weer z'n effect hebben op de temperaturen... enzovoort. En naarmate de termijn langer wordt moet er sowieso een marge worden ingebouwd. 

Weermodellen bevatten namelijk sowieso altijd fouten, waardoor ze zeker op langere termijn onderling vaak tegenstrijdigheden bevatten. Meer daarover in dit artikeltje: Hoe werkt een weercomputer?

De weergave van de verwachting voor een bepaalde dag op computers en laptops

Handleiding_volgendedagen

Onder de reclame-banner (ik moet ook iets proberen te verdienen) staat hetzelfde overzicht als op de homepage nog een keer.
Daaronder de trendverwachting voor de volgende dagen, gebaseerd op de pluimverwachtingen. Er is hierbij ook een link voorzien naar de pluimverwachtingen, en een beknopte handleiding voor de interpretatie van weerkaarten en pluimverwachtingen. Dat laatste is ook gebeurd voor de rubriek "Radar & Satelliet" en tevens voor de rubriek "Waarnemingen".