screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend vroeg is het droog. Op de radarbeelden zien we dat er vanuit het noorden van Frankrijk heel wat buitjes België binnen trekken, maar voorlopig lossen deze haast allemaal op boven Wallonië. Er kunnen de komende uren echter altijd wel eens enkele exemplaren de tocht overleven. De bijhorende bewolking weet ons wel vaak te bereiken waardoor de opklaringen tussendoor van vrij korte duur zullen zijn.
In het tweede deel van de namiddag vergroot de kans op buien. Lokaal kunnen daar weer stevige exemplaren bij zijn, met onweer en windstoten.
Het blijft wel aan de warme kant met maxima tussen 22 en 24°C, afhankelijk van de ruimte die de zon krijgt.
Er komt een matige tot vrij krachtige zuidenwind te staan.
In de loop van de avond trekken de buien weg naar het oosten.
Er volgt dan een droge en zachte nacht naar vrijdag.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.