screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Momenteel (14u15) zien we op de radarbeelden hoe de eerste onweersbuien Limburg hebben bereikt vanuit het zuiden. Deze buien groeien bovendien sterk aan en zijn bestemd voor een groot deel rond de Maaskant. Er zijn overigens nog meerdere nieuwe buien in onze buurt in ontwikkeling die ook elders voor onweer kunnen komen zorgen. De buien kunnen dus plots uit het niets ontstaan en snel van omvang, richting en intensiteit variëren.
Niet overal zullen de buien even actief zijn maar lokaal kunnen de buien ook gepaard gaan met hagel en zware windstoten. Voor een goede inschatting van wat er op korte termijn per regio zit aan te komen zijn we aangewezen op frekwent gebruik van radar- en satellietbeelden. Het is niet zo dat we er zomaar vanaf zijn wanneer een eerste onweershaard gepasseerd is. Mogelijk volgen er vrij snel nog nieuwe cellen in de komende uren.
Het wordt wat minder warm met nog maxima tussen 26 en 30°C, afhankelijk van de timing en locatie van de buien.
De wind waait meestal zwak uit westelijke richting.
Ook vanavond en vannacht kunnen er regen of (onweers)buien vallen, met regionaal mogelijk veel neerslag.
Het wordt een zwoele nacht met minima rond 18°C.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.