screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
De regenzone van de voorbije nacht ligt ondertussen alweer een eind boven Duitsland. Over het oosten kan het tijdelijk nog bewolkt zijn maar vanuit het westen zullen er al snel opklaringen verschijnen. Ook de rest van de dag is het vaak zonnig, al wordt de zon namiddag wel vaak versluierd door hoge wolken.
De warmte van de voorbije dagen zijn we dan wel kwijt, maar met maxima rond 11°C zitten we min of meer op schema voor de tijd van het jaar.
Onder de kern van een hogedrukgebied met een kerndruk van 1026hPa waait er hooguit een zwak briesje uit noordelijke richting.
Volgende nacht zal het onder de brede opklaringen best koud worden. In thermometerhut zal het vriespunt op de meeste plaatsen net niet bereikt worden, maar dicht tegen de grond zullen we er wel overal onder duiken. Op de meeste plaatsen zal het gras dus wit schijnen op dinsdagochtend.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.