screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanavond zitten we opnieuw met een delicate situatie in onze atmosfeer. Vanuit Duitsland komt er namelijk wat neerslag onze richting uit. De voornaamste vraag is nu onder welke vorm die neerslag het aardoppervlak zal weten te bereiken. Het kan zowel om regen als om sneeuw gaan. Zelfs onderkoelde regen behoort tot de mogelijkheden. Met positieve bodemtemperaturen moeten we niet meteen problemen verwachten, tenzij het een tijdje gaat ijzelen. De onderkoelde regen wordt dan namelijk tijdelijk ijs na contact met een oppervlak.
De meeste neerslag kan verwacht worden over de zuidelijke helft van Limburg, al blijven de hoeveelheden beperkt.
Volgens de weercomputers worden de temperaturen tegen de ochtend bovendien negatief, met dus gevaar voor opvriezing. Toch is het opnieuw niet zeker of het zo'n vaart zal lopen, gezien de dikke wolkenmassa's die naar ons toe schuiven. Daaronder geraken de onderste lagen van de atmosfeer maar moeilijk hun warmte kwijt. Mochten er toch sterren aan de hemel verschijnen dan is dat wel meteen het signaal voor gladheid. Men weze gewaarschuwd.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.