screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Limburg valt al heel de dag precies tussen twee buiengordels in: Eentje boven Nederland en eentje over de Ardennen. Dit komt doordat we momenteel in de zogenaamde schaduw van Engeland vallen. De buien ontstaan namelijk vooral boven het relatief zachte zeewater, en de aanvoerzone voor Limburg komt vanover het relatief koude Engelse landoppervlak en vervolgens het Nauw van Calais.
Het blijft echter mogelijk dat we vanavond of vannacht ook in onze provincie met meerdere buien af te rekenen krijgen. Op sommige plaatsen blijft het mogelijk beperkt tot enkele kortdurende exemplaren, terwijl andere regio's te maken kunnen krijgen met heuse buienstraten met de ene felle bui na de andere. Heel wat buien kunnen een winters karakter vertonen met hagel of smeltende sneeuw, maar er zullen ook doodgewone regenbuien tussen zitten. De atmosfeer is dermate onstabiel dat er net als gisteren een aantal ontladingen kunnen voorkomen. Op plaatsen waar buien langdurig blijven aanhouden kan er soms ook droge sneeuw de bodem bereiken en zodoende voor een sneeuwlaagje zorgen.
Vannacht blijft de buiendreiging dus aanwezig. Mogelijk gaat het tegen vrijdagochtend op grotere schaal sneeuwen, maar het traject van deze neerslagzone is onzeker. (later meer)
De temperatuur zakt in de nacht naar vrijdag richting het vriespunt. Daar waar het een tijdje uitklaart kan het licht gaan vriezen. Wanneer het bewolkt blijft zal de temperatuur net boven nul blijven schommelen, al kan een felle bui de temperatuur altijd wel weer wat omlaag trekken.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.