screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag wordt het een zeer goede dag voor de alternatieve energie. We krijgen namelijk veel zonneschijn en er waait een verkoelende noordoostenwind van 3 tot 4 Beaufort. Goed voor de windenergie dus, maar zeker ook voor de zonnecellen die optimaal fungeren bij lagere temperaturen. Achter glas of beschut tegen de wind gaan we dus een zeer aangename lentedag beleven, maar in de wind zal het fris aanvoelen.
Tijdens de nacht naar zondag gaat het dicht tegen de bodem opnieuw overal vriezen. Het blijft nagenoeg helder en de wind neemt in kracht af. Daardoor zou er lokaal ook op 1 tot 2m hoogte lichte vorst kunnen voorkomen.
Zoals de voorbijde dagen ook al gemeld kan de nachtelijke uitstraling vlotter geschieden vanwege de kurkdroge bodem. Ook de vrij koude bovenluchten dragen hiertoe hun steentje bij.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.