screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Terwijl in Oost-Vlaanderen dikke sneeuwvlokken dwarrelen, houdt Limburg het voorlopig nog droog. De neerslag krult voorlopig immers met een bocht om Limburg heen, al lijkt het erop (radarbeelden) dat er ook een aantal vroege buien op weg zijn naar onze provincie. Daar waar die buien een hoge intensiteit bereiken, kunnen er even sneeuwvlokken te zien zijn. Het valt echter af te wachten hoelang die buien het gaan uitzingen, want de activiteit gaat er boven land vermoedelijk beetje bij beetje uit.
Volgens de huidige berekeningen mogen we vervolgens na 16u vanuit het noordwesten een koufront boven Limburg verwachten. Er kunnen dan een aantal felle buien vallen, mogelijk met stofhagel of smeltende sneeuwvlokken. Ook enkele losse donderslagen zijn best mogelijk.
Aan de voorzijde waait de wind nog uit het zuidwesten, en kan de temperatuur oplopen naar ongeveer +7°C. Erachter draait de wind naar het noorden en koelt het enkele graden af. Ook de intense buien zullen de temperatuur mee naar beneden nemen.
Wanneer de buien het Ardens reliëf bereiken zal dat daar boven de 400m aanleiding geven tot sneeuwval. Sneeuw die boven de 500m blijft liggen. In Limburg is een (blijvend) sneeuwdek uitgesloten, daarvoor is het echt nog te zacht.
Boven Limburg zijn geen zware windstoten te verwachten. Voor de Kust is dit een ander verhaal.
Tijdens de nacht naar zondag koelt het af naar temperaturen net boven het vriespunt. Tijdens bredere opklaringen is er wel kans op grondvorst, waardoor er dus een risico bestaat op vorming van rijmplekken.
Verspreid kunnen er nog enkele winterse buien vallen, maar het blijft toch wel overwegend droog. Het noorden blijft het gevoeligst voor buien.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.