screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Het is voormiddag opnieuw zeer zonnig boven Limburg. De temperatuur klimt vlot boven de 25°C uit, op jacht naar 30°C en meer. Dat zal vanwege de windrichting makkelijker gebeuren dan vrijdag het geval was. De wind ruimt in de loop van de dag immers van noord naar zuidoost en zal daarbij afzwakken. Uiteindelijk komen we ergens tussen 31 en 33°C uit.
Ook namiddag is het nog vaak zonnig, al kunnen er geleidelijk ook al wel eens wat meer wolken verschijnen. Dit gaat dan in eerste instantie vooral om hoge wolken, waar de zon nog vrij makkelijk doorheen zal kunnen schijnen. Later kunnen er ook stapelwolken opborrelen.
De vraag blijft of we vanavond al dan niet met lokale onweersbuien af te rekenen krijgen. Volgens sommige weermodellen wel, andere niet. De kans is dus aanwezig, en dan vooral na 18u. Afwachten, en de satellietbeelden (wolkenvorming) en radarbeelden (buien) opvolgen. Vertrouw vooral niet op de voorspelling die sommige radarsites tonen, want de eventuele buien kunnen snel uit het niets ontstaan. Er bestaat geen enkel weermodel dat de locatie van de buien exact kan voorspellen.
Gezien de zeer hoge temperaturen kunnen de buien lokaal stevig uitpakken, met veel neerslag en kans op hagel. Maar het kan boven jouw locatie net zo goed droog barbecueweer blijven.
Nog dit: Aan de grond waait er namiddag een oosten- tot zuidoostenwind, maar de eventuele buien zullen van zuidwest naar noordoost trekken. Op grotere hoogte staat er immers een zuidwestenwind.
Onweer trekt dus niet tegen de wind in, maar volgt gewoon de richting van de wind ter hoogte van de buienwolken. En die kan dus afwijken van de windrichting aan de grond.
Ter hoogte van de mogelijke buien staat er vandaag ook meer wind dan beneden, waardoor die buien vrij snel zullen opschuiven.
De nacht naar zondag verloopt zwoel. Op de meeste plaatsen blijft de temperatuur boven 20°C. We spreken dan van een tropennacht.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.