screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanuit het westen is het omstreeks 14u30 beginnen regenen boven Limburg. De regenzone breidt zich uit over de gehele provincie, al komt het zuidoosten pas na 15u30 aan de beurt. De regenzone wordt meteen gevolgd door een aantal stevige buien. In het zuiden van België wordt er zelfs behoorlijk wat onweer waargenomen, getuige dit kaartje met bliksemdetecties.
Deze onweershaarden lijken dus ook koers te zetten naar Limburg. Of ze het ook tot bij ons redden kunnen we uiteraard enkel opvolgen op de meeste recente radarbeelden en bliksemdetecties. Link.
Lokaal kunnen de buien dus fors uithalen met hevige regenvlagen (slecht zicht) en windstoten. De rukwinden kunnen lokaal oplopen tot 75km/u, maar op de meeste plaatsen zal het bij 55 tot 65km/u blijven. De buien zullen vanwege het sterke windveld wel snel voorbij trekken.
De temperatuur is zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden in februari erg zacht met maxima tot 11 a 12°C.
Tijdens de nacht naar dinsdag krijgen we tijdelijk brede opklaringen en droogt het op. De temperatuur zakt dan richting minima rond +2 a +3°C.
Het blijft wel vrij krachtig waaien (4-5Bft) met windstoten die kunnen pieken tussen 50 en 60 km/u.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.