screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend regent het op de meeste plaatsen in Limburg. De neerslagintensiteit is over het oosten wel meestal hoger dan in het westen van de provincie.
Regionaal kan er voormiddag nog meer dan 10 liter per vierkante meter vallen.
In de loop van de dag zal de neerslagzone verder naar Duitsland opschuiven, en wordt het vanuit het westen stilaan overal droog. Het noordwesten van Limburg heeft dus de droogste papieren, het zuidoosten zal het langst moeten wachten alvorens paraplu's en regenpakken kunnen worden opgeborgen. Uiteindelijk volgt er wel overal een droge avond.
In vergelijking met vrijdag wordt het wel een jas frisser, met nog maxima rond 16°C. Dat is amper enkele graden meer dan de minima, maar tegelijk wel een normale waarde voor eind september. September 2017 zal in zijn geheel overigens ongeveer 0,6°C koeler dan gemiddeld eindigen. Dit terwijl september 2016 maar liefst 3,2°C warmer was dan gemiddeld. Het ene jaar is dus het andere niet, maar uiteraard kunnen we hier geen conclusies aan verbinden voor wat betreft de globale klimaatopwarming. Want wereldwijd beleven we nog steeds het tweede warmste jaar ooit...
De nacht naar zondag verloopt droog. De temperatuur zakt dan naar minima rond 10°C. Het wordt nevelig met kans op lokale mistbanken.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.