screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag is het over grote delen van Limburg eerst nog bewolkt. Deze wolkenzone blijft precies boven onze provincie slenteren, maar in de loop van de voormiddag komt de zon er vanuit het noordwesten overal door. Er worden echter ook nieuwe stapelwolken gevormd waarachter de zon geregeld verstoppertje zal spelen. Zodoende krijgen we dus een wisselend bewolkt weerbeeld.
Het wordt vandaag even iets minder warm in vergelijking met zowel de voorgaande als de volgende dagen. Op de meeste plaatsen blijft de temperatuur namelijk voor het eerst in ruim een week nog eens net beneden 30°C steken. Maar met maxima rond 28 a 29°C is onze Limburgse hittegolf wél reeds toe aan dag 26.
Er waait een matige noordoostenwind. Vanavond zal deze wind afzwakken, waardoor het toch weer een mooie terrasjesavond wordt. De opklaringen worden vanaf de vooravond ook stilaan breder en breder.
Om 21.17 uur verdwijnt de zon achter de horizon. Dat is toch al een half uurtje vroeger dan een maand geleden. We verliezen nu per dag een dikke 3 minuten.
Na middernacht zakt de temperatuur even een paar uurtjes beneden 20°C.
Maandag en dinsdag komen we dan weer dik in de dertigers terecht.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.