screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend vroeg zijn er vooral in het westen van Limburg wat lichte buitjes gepasseerd, maar op de radarbeelden van 8 uur zien we dat alle buien naar het noorden zijn verdwenen. De laagstaande zon heeft momenteel wel nog op heel wat plaatsen concurrentie van middelbare wolkenvelden.
Het wordt extreem zacht voor de tijd van het jaar. Met maxima rond 18 a 19°C is het een graad of 8 warmer dan het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Ter referentie; moest het evenveel te koud zijn dan zaten we vandaag te kijken met maxima rond amper +3°C...
Er zullen zeker zonnige perioden voorkomen, maar van tijd tot tijd zal de middelbare bewolking ook het weerbeeld domineren. In de loop van de namiddag zal de zon vaker onverstoord haar gang kunnen gaan. Die zon verdwijnt echter wel reeds kort voor 17 uur achter de horizon, waardoor de temperatuurpiek ook slechts van korte duur zal zijn. Een zwoele avond moeten we in november uiteraard niet meer verwachten.
De wind waait vandaag zwakjes uit zuidoostelijke tot later zuidelijke richting.
Vannacht blijft het droog. Er worden uiteindelijk minima rond +7°C bereikt.
Nog in het eerste deel van de nacht zal de zuidenwind geleidelijk aanspannen tot gemiddeld 3 a 4 Beaufort.
Laatste update: Ruben - 16:16u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.