vrijdag 15 maart

Periodiek regen - Vannacht mogelijk lokaal wateroverlast

Vandaag zal er opnieuw periodiek regen op Limburg vallen. Vanochtend is dat reeds overal het geval. In de loop van de voormiddag zal het echter geleidelijk droger worden. Er volgt dan een overwegend droge namiddag, alvorens het vanavond weer overal gaat regenen. Het kan vanavond best hard gaan doorregenen. Regionaal kan er in 6 uur tijd vlot meer dan 10 liter per vierkante meter vallen.

De wind haalt tussen 8 uur en 20 uur doorgaans een gemiddelde van 5 Beaufort, met rukwinden rond 60 km/u. Een enkele uitschieter tot 70 km/u is niet uitgesloten.

Het wordt wel een vrij zachte dag. Vanochtend is het nog een graad of 5, namiddag wordt dat 12 a 13°C. 

De nacht naar zaterdag verloopt ook erg zacht met minima rond 10°C. De wind laat ook dan niet echt los, met nog steeds windvlagen tussen 50 en 60 km/u.

Het blijft nagenoeg heel de nacht regenen. Regionaal kan er overvloedig veel neerslag vallen, wat lokaal mogelijk tot overlast zal leiden.

Laatste update: Ruben - 11:28u | Powered by Essec-BNS

wo 17 jul

11
24
30
W1

Wisselend bewolkt en warmer

Woensdag krijgen we boven Limburg van tijd tot tijd de zon te zien, maar er zullen ook regelmatig wolkenvelden aanwezig zijn. Misschien valt er ergens in Limburg eens even een bui, maar het zal sowieso veruit overwegend droog zijn.

De temperatuur loopt op naar een maximum rond 24°C. Het is rustig met een zwakke veranderlijke wind, waardoor het namiddag ook best warm zal aanvoelen.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

do 18 jul

13
25
30
ZW1-2

Zomers warm

Donderdag zal het boven Limburg wisselend bewolkt worden, met soms bredere zonnige perioden. Die zon zal de temperatuur meenemen richting maxima tussen 24 en 26°C.
Er zal slechts een zwak briesje waaien, waardoor het ook warm of zelfs ietwat zwoel zal aanvoelen.

Hoe meer naar het oosten, hoe groter de kans om een bui te pakken te krijgen. Veruit de meeste buien zullen echter pas boven Duitsland goed doorgroeien.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 19 jul

14
25
20
W2-3

Zomers warm met lokaal misschien een bui.

Ook op vrijdag blijft het in Limburg warm met maxima in de buurt van 25°C. De luchtmassa's zijn echter licht onstabiel, waardoor de kans op enkele lokale buien toeneemt. Toch is het nog lang niet zeker dat we buien boven Limburg gaan zien verschijnen.
Tussen de stapelwolken zal er sowieso ook geregeld ruimte zijn voor de zon.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 20 jul

15
27
35
ZW2-3

Warm maar onstabiel

Zaterdag wordt het opnieuw zomers warm, met dus maxima van 25°C en meer. Wie weet komen we zelfs dicht in de buurt van 30°C uit, maar daarvoor moet de zon grotendeels vrij spel krijgen. Op dit moment ziet het er echter ook naar uit dat we rekening moeten houden met een aantal buien, eventueel met onweer. De volgende dagen zullen we hier wellicht meer zicht op krijgen.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

zo 21 jul

14
27
15
W2

Droog en warm

Zondag blijven buien waarschijnlijk uit de buurt van Limburg.
Het wordt opnieuw zomers warm met maxima rond 26 a 27°C.

De wind waait meestal zwak en vanuit het westen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting