vr 15 mrt

95
W 5

Zekerheid weersverwachting

95%

Periodiek regen - Vannacht mogelijk lokaal wateroverlast

Vandaag zal er opnieuw periodiek regen op Limburg vallen. Vanochtend is dat reeds overal het geval. In de loop van de voormiddag zal het echter geleidelijk droger worden. Er volgt dan een overwegend droge namiddag, alvorens het vanavond weer overal gaat regenen. Het kan vanavond best hard gaan doorregenen. Regionaal kan er in 6 uur tijd vlot meer dan 10 liter per vierkante meter vallen.

De wind haalt tussen 8 uur en 20 uur doorgaans een gemiddelde van 5 Beaufort, met rukwinden rond 60 km/u. Een enkele uitschieter tot 70 km/u is niet uitgesloten.

Het wordt wel een vrij zachte dag. Vanochtend is het nog een graad of 5, namiddag wordt dat 12 a 13°C. 

De nacht naar zaterdag verloopt ook erg zacht met minima rond 10°C. De wind laat ook dan niet echt los, met nog steeds windvlagen tussen 50 en 60 km/u.

Het blijft nagenoeg heel de nacht regenen. Regionaal kan er overvloedig veel neerslag vallen, wat lokaal mogelijk tot overlast zal leiden.

Laatste update: Ruben - 11:28u | Powered by Essec-BNS

di 21 mei

11
18
40
NW2-3

Zwaar bewolkt met kans op een bui

Dinsdag blijft het grotendeels zwaarbewolkt. Er kunnen verspreid nog enkele buien vallen maar de kans is veel groter dan het in jouw regio gewoon droog blijft.

De wind waait matig uit het noordwesten waardoor het frisser zal aanvoelen in vergelijking met de vorige dagen.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

wo 22 mei

11
20
25
NW2

Afwisselend opklaringen en wolkenvelden

Vandaag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Die wolkjes kunnen soms een buitje lossen, al zal dit een zeer plaatselijk fenomeen zijn. Sommige modellen houden het zelfs helemaal droog vandaag. Doordat de zon vandaag voldoende ruimte krijgt, loopt de maximum temperatuur op tot 19 à 20 °C. Dit zijn de normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 23 mei

9
21
30
ZW3

Belgisch zomerweer

De dag start zonnig en droog maar in de loop van de voormiddag neemt de bewolking toe. Kleine buitjes blijven mogelijk, al is de kans dat het droog blijft veel groter.

Kortom, typisch Belgisch (zomer)weer want ook de temperaturen blijven gematigd: zo'n 21 graden.

Lees meer
40%

Zekerheid weersverwachting

vr 24 mei

12
20
80
ZW2

Storing trekt over Limburg

Vrijdag trekt een storing met regen over Limburg. Het is dus zowat de hele dag zwaarbewolkt waar periodiek regen uitvalt. Niet aangenaam voor de mens maar wel groeizaam weer voor boer en tuinder.

De temperatuur houdt zich netjes aan het maandgemiddelde voor de maand mei, zo'n 20°C.

Lees meer
50%

Zekerheid weersverwachting