za 20 apr

0
NO 3-4

Zekerheid weersverwachting

95%

Zonnig en zomers warm

Vandaag wordt het in Limburg een zonnige en zeer warme lentedag. Namiddag zal de temperatuur zelfs met de kaap van 25°C gaan flirten. Vanaf 25°C en meer wordt in het weerjargon van een zomerse dag gesproken. Op sommige plaatsen zit dat er zeker in, met mogelijk zelfs een maximum van 26°C in de Kempen. En dan heb ik het uiteraard over de officiële metingen in thermometerhut. Want op elk terrasje dat zich een beetje beschut tegen de wind bevindt kan het vlot nog meerdere graden warmer worden.

De UV-index piekt kort na het middaguur tot niveau 5, waardoor een onbeschermde huid best snel kan verbranden. De wind kan ervoor zorgen dat je niet meteen in de gaten hebt dat je aan het verbranden bent. Na 15.30 uur neemt de UV-index snel af.

Het blijft heel de dag zonnig en dus ook gegarandeerd droog.
De wind bereikt gemiddeld 3 Beaufort uit het noordoosten.

Laatste update: Ruben - 13:41u | Powered by Essec-BNS

di 21 mei

11
18
40
NW2-3

Zwaar bewolkt met kans op een bui

Dinsdag blijft het grotendeels zwaarbewolkt. Er kunnen verspreid nog enkele buien vallen maar de kans is veel groter dan het in jouw regio gewoon droog blijft.

De wind waait matig uit het noordwesten waardoor het frisser zal aanvoelen in vergelijking met de vorige dagen.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

wo 22 mei

11
20
25
NW2

Afwisselend opklaringen en wolkenvelden

Vandaag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Die wolkjes kunnen soms een buitje lossen, al zal dit een zeer plaatselijk fenomeen zijn. Sommige modellen houden het zelfs helemaal droog vandaag. Doordat de zon vandaag voldoende ruimte krijgt, loopt de maximum temperatuur op tot 19 à 20 °C. Dit zijn de normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 23 mei

9
21
30
ZW3

Belgisch zomerweer

De dag start zonnig en droog maar in de loop van de voormiddag neemt de bewolking toe. Kleine buitjes blijven mogelijk, al is de kans dat het droog blijft veel groter.

Kortom, typisch Belgisch (zomer)weer want ook de temperaturen blijven gematigd: zo'n 21 graden.

Lees meer
40%

Zekerheid weersverwachting

vr 24 mei

12
20
80
ZW2

Storing trekt over Limburg

Vrijdag trekt een storing met regen over Limburg. Het is dus zowat de hele dag zwaarbewolkt waar periodiek regen uitvalt. Niet aangenaam voor de mens maar wel groeizaam weer voor boer en tuinder.

De temperatuur houdt zich netjes aan het maandgemiddelde voor de maand mei, zo'n 20°C.

Lees meer
50%

Zekerheid weersverwachting