do 16 mei

0
NO 2

Zekerheid weersverwachting

100%

Zonnig, later toenemende bewolking

Het hogedrukgebied, dat al enkele dagen voor zonnig weer zorgt in Limburg, verplaatst zich de volgende dagen langzaam maar zeker naar de Scandinavische landen. We blijven evenwel nog even onder de invloed van dit hoog, maar de kans op bewolking wordt de volgende dagen wel steeds groter.

Concreet betekent dit dat de dag nog zonnig start maar in de loop van de dag zal de zon verstoppertje spelen met de wolken. Het blijft vandaag wel volledig droog. De maximumtemperatuur zal uitkomen op zo'n 16 à 17 graden.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag blijft het droog maar de bewolking zal vanuit Duitsland verder toenemen. Op het einde van de nacht is er zelfs kans op een buitje in het oosten, al zal dat niet veel voorstellen. De minima worden in het begin van de nacht bereikt, zo'n 6 à 7 graden.

 

Laatste update: Ruben - 11:00u | Powered by Essec-BNS

di 21 mei

11
18
40
NW2-3

Zwaar bewolkt met kans op een bui

Dinsdag blijft het grotendeels zwaarbewolkt. Er kunnen verspreid nog enkele buien vallen maar de kans is veel groter dan het in jouw regio gewoon droog blijft.

De wind waait matig uit het noordwesten waardoor het frisser zal aanvoelen in vergelijking met de vorige dagen.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

wo 22 mei

11
20
25
NW2

Afwisselend opklaringen en wolkenvelden

Vandaag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Die wolkjes kunnen soms een buitje lossen, al zal dit een zeer plaatselijk fenomeen zijn. Sommige modellen houden het zelfs helemaal droog vandaag. Doordat de zon vandaag voldoende ruimte krijgt, loopt de maximum temperatuur op tot 19 à 20 °C. Dit zijn de normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 23 mei

9
21
30
ZW3

Belgisch zomerweer

De dag start zonnig en droog maar in de loop van de voormiddag neemt de bewolking toe. Kleine buitjes blijven mogelijk, al is de kans dat het droog blijft veel groter.

Kortom, typisch Belgisch (zomer)weer want ook de temperaturen blijven gematigd: zo'n 21 graden.

Lees meer
40%

Zekerheid weersverwachting

vr 24 mei

12
20
80
ZW2

Storing trekt over Limburg

Vrijdag trekt een storing met regen over Limburg. Het is dus zowat de hele dag zwaarbewolkt waar periodiek regen uitvalt. Niet aangenaam voor de mens maar wel groeizaam weer voor boer en tuinder.

De temperatuur houdt zich netjes aan het maandgemiddelde voor de maand mei, zo'n 20°C.

Lees meer
50%

Zekerheid weersverwachting