screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
De regenzone van vannacht en vanochtend heeft er uiteindelijk wat meer vaart achter gezet dan gisteren en de voorbije dagen kon worden voorzien, waardoor het omstreeks 9 uur reeds op de meeste plaatsen in Limburg droog is. Tussen 10 en 11 uur zal het ook in het uiterste zuiden droog worden, en droog blijven. We krijgen dus overal een droog vervolg van deze eerste dag van de wintertijd. Vooral namiddag kan er van tijd tot tijd ook ruimte komen voor de zon.
Gisteren werd het nog 20 graden in Limburg, met om middernacht nog steeds een super zachte 17 graden op de thermometers. Na de doortocht van het koufront is er in korte tijd een graad of 8 vanaf gegaan, waardoor het vanochtend veel frisser aanvoelt. En veel zal er in de loop van de dag absoluut niet meer bijkomen; het wordt nog maximaal 11 graden. De wind komt immers uit het noordwesten en voert van daaruit gevoelig koelere luchtmassa's aan. Het zal vandaag wel duidelijk minder hard waaien dan gisteren, met nog gemiddeld 1 tot 2 Beaufort.
Tijdens de nacht naar maandag verschijnen er brede opklaringen en koelt het af naar minima tussen +3 en +5°C. Lokaal is er grondvorst mogelijk.
Regionaal kan er wegens het wegvallen van de wind mist ontstaan. Het blijft droog.
Laatste update: Ruben - 10:01u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.