screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag wordt het in Limburg een zeer wisselvallige dag, met voormiddag een komen en gaan van buien. Die buien zullen echter niet voor iedere locatie even talrijk of intens zijn. Misschien kan er tussendoor een even een glimp van de zon te zien zijn, maar veel vrolijker zal het weerbeeld hier niet van worden. Vandaag beleven we overigens de kortste dag van het jaar, met welgeteld 1 seconde minder daglicht dan gisteren. De astronomische winter begint dit jaar dus op 22 december, terwijl de weerkundige winter zoals steeds op 1 december is begonnen. Maar van Koning Winter is er ook nu geen spoor te bekennen.
Terwijl het voormiddag om eerder lokale buien gaat zal namiddag iedereen in Limburg min of meer gelijk worden bedeeld met een regenzone die van west naar oost over onze provincie zal trekken. De regenzone arriveert in de vroege namiddag en zal het oosten pas verlaten wanneer het alweer enige tijd donker is. In het westen wordt het een uurtje eerder droog.
In totaal zal er namiddag gemiddeld zo'n 5 liter per vierkante meter vallen.
Met maxima rond 9°C blijft het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.
Vanochtend waait er een zwakke zuidwestenwind. Tegen de middag zal deze wind weer aanwakkeren tot gemiddeld 4 Beaufort. Tijdens de passage van de regenzone kunnen de rukwinden namiddag tijdelijk nog eens uitpakken tot zo'n 50 of lokaal 60 km/u. Na 17 uur zal de wind snel kalmeren.
Vanavond en tijdens de nacht naar maandag blijft het in Limburg overal droog.
De temperatuur blijft ruim boven het vriespunt, met minima rond plus vijf graden Celsius.
Laatste update: Ruben - 09:28u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.