screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag bevindt Limburg zich onder een krachtig hogedrukgebied van maar liefst zo'n 1050 hPa, wat extreem hoog is. Sinds 1932 is dit zelfs nooit meer voorgekomen.
Dit hogedrukgebied levert droog en rustig weer op met ongeveer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. We hebben het dan over maxima tussen +3 en +5°C, afhankelijk van de bewolkingsgraad.
Op barometers zal af te lezen zijn dat her zonnig is, maar in de praktijk is er veel lage bewolking of zelfs mist aanwezig. Niet overal zal dit ochtendgrijs snel verdwijnen, maar uiteindelijk zal er in de loop van de namiddag op de meeste plaatsen wel ruimte komen voor de zon.
Tijdens de nacht naar dinsdag zakt de temperatuur overal in Limburg beneden het vriespunt. Op de meeste plaatsen zal het 1 tot 2 graden gaan vriezen. Laag boven de grond kan het -5°C worden.
Laatste update: Ruben - 12:02u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.