screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag blijft het overdag meestal droog met verspreid een aantal buitjes. In de loop van de avond dringt er zich vanuit het zuiden alweer een volgende regen- en buienzone op. Het is echter niet zeker dat het noorden van de provincie hier ook mee te maken krijgt. De atmosfeer wordt echter dermate onstabiel dat er tijdens een goed ontwikkelde bui kans is op onweer.
De wind blijft heel de dag vrij krachtig waaien vanuit westen. Hiermee wordt er in eerste instantie nog steeds zeer zachte lucht aangevoerd. De maxima komen ergens rond 11 a 12°C uit. Vanaf de vooravond stroomt er geleidelijk minder zachte lucht binnen. Daardoor zal de temperatuur tijdens de nacht naar dinsdag ook zakken naar minima rond +3 a +4°C. Geen nachtvorst dus, maar toch al wat meer normale waarden voor begin februari.
In de Ardennen kan er in de loop van de nacht een sneeuwlaag ontstaan, maar deze sneeuw valt op een kletsnatte en ontdooide ondergrond en zal in de loop van dinsdag dan ook snel wegsmelten. In Limburg is er geen sneeuw te verwachten, al zouden er regio Voeren nog wel even smeltende vlokken kunnen vallen wanneer de laatste neerslag wegtrekt naar het zuiden.
Laatste update: Ruben - 07:51u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.