screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag krijgen we boven Limburg een afwisseling van zon en wolken te zien. Hoe meer naar het noorden, hoe vaker de zon te zien zal zijn. Het zuiden van de provincie heeft van tijd tot tijd met wolken te maken die bij buien over het noorden van Frankrijk en zuiden van Wallonië horen. De buien zelf zullen onze provincie echter niet weten te bereiken. Namiddag trekken deze bovendien een stukje zuidelijker langs, waardoor er boven Limburg ook minder wolken verwacht kunnen worden.
De temperatuur loopt op naar een maximum rond 25 graden. Op sommige plaatsen kan het zelfs 26 graden worden, en uiteraard zal dit in menig achtertuintje vanwege het zogenaamde 'tuineffect' wel vlotjes haalbaar zijn. Vanaf 25 graden spreken we van een zomerse dag. Hiermee zal het dan waarschijnlijk ook de tot dusver warmste dag van 2020 worden, want op 12 april bleef het kwik nét beneden de kaap van 25 graden steken.
Er staat een zwakke tot matige oostenwind.
Het is niet uitgesloten dat er in de nacht naar zondag restanten van Franse buien tot in Limburg gaan kunnen doordringen, maar veel zal het in dat geval nooit meer voorstellen. Het wordt een erg zachte nacht met minima amper beneden 15°C. Het blijft na middernacht ook zo goed als windstil.
Laatste update: Ruben - 09:14u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.