vrijdag 29 mei

Zonnig en warm

Vandaag blijft het opnieuw droog met veel zonneschijn. Die zon verscheen reeds om 5.36 uur boven de oostelijke horizon en zal pas om 21.34 uur weer achter de westelijke horizon zakken. We kunnen dus op bijna 16 uur zonneschijn rekenen, terwijl dit reeds sinds dinsdag de zonnigste lente is die ooit werd gemeten.
Vanochtend ziet de hemel er boven Limburg weer helemaal blauw uit, in de loop van de dag kunnen er hooguit eens wat hoge wolkenveren verschijnen.

De temperatuur loopt in Limburg op naar een maximumwaarde rond 23 a 24°C. Vanochtend is het nagenoeg windstil, in de loop van de dag komt er een matige noordoostenwind te staan.

Ook in de nacht naar zaterdag blijft zo goed als helder en dus vanzelfsprekend droog. Het koelt gestaag af om uiteindelijk in de buurt van een minimum van 10 graden Celsius uit te komen. De wind ruimt langzaam van noordoost naar oost.

Laatste update: Ruben - 09:37u | Powered by Essec-BNS

ma 13 jul

10
25
10
NO3

Droog en wat warmer

Op maandag komt de wind uit het droge noordoosten, waardoor de kans dus groot is dat we het overal in Limburg droog houden.
Er kan eerst nog wel ochtendgrijs voorkomen, maar in de loop van de voormiddag komt de zon erdoor.
De aangevoerde luchtmassa's worden ook opnieuw wat warmer, wat betekent dat er maxima tussen 24 en 25°C verwacht kunnen worden.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 14 jul

12
22
30
W3

Veel wolken, maar nauwelijks neerslag

Dinsdag komt de wind weer uit overwegend westelijke richtingen, waardoor er ook weer meer noordzeevocht tot Limburg zal weten door te dringen.
Dit resulteert vooral in veel wolken, maar neerslag van betekenis zit er voor Limburg waarschijnlijk niet in.
De wolken zorgen er wél voor dat de temperatuur opnieuw een terugval zal ondergaan, met nog maxima tussen 20 en 22°C.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 15 jul

11
20
55
W3-4

Licht wisselvallig

Volgens de laatste weerkaarten zullen we woensdag toch weer een dipje in de temperaturen meemaken. Dit als gevolg van de vele wolken die over onze provincie zullen schuiven. Van tijd tot tijd kan er ook wat regen vallen.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 16 jul

9
23
15
NW2-3

Wisselend bewolkt

Donderdag krijgen we boven Limburg een afwisseling van zon en stapelwolken. De kans is groot dat het droog blijft.
Het wordt weer wat warmer, met namiddag maximaal 23 graden.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting