vrijdag 5 juni

Zeer wisselvallig en fris

In de loop van de voormiddag zijn er op heel wat plaatsen in Limburg reeds meerdere buien gevallen. Tussen 12 en 14 uur zal er een intense buienlijn van west naar oost over de provincie trekken. Deze zal eerst het noordwesten bereiken, het zuidoosten komt als laatste aan de beurt.
In de kern van de buienzone kan het een poosje hevig regenen. Zeer lokaal is er ook hagel mogelijk en er kunnen ook een aantal losse donderklappen vallen. Aan de achterzijde van de buienlijn, welke duidelijk te zien is op de radarbeelden, zullen er echter verspreid nog nieuwe buien opduiken.

Tegen de avond kan er dan ook op heel wat plaatsen meer dan 10 liter per vierkante meter zijn gevallen. Al kunnen de verschillen doorheen de provincie van plaats tot plaats best hoog oplopen. Dit dus vanwege het buiige karakter, waardoor uitschieters tot 15 a 20 liter mogelijk zijn.

Het blijft vandaag fris voor de tijd van het jaar. Veel meer dan 15°C zal er nergens op de thermometer verschijnen. Er waait hierbij ook nog eens een matige tot vrij krachtige westenwind, welke het voor het gevoel nog wat frisser zal maken. Buiten de buien kunnen er rukwinden tot zo'n 50 km/u voorkomen, maar tijdens sommige buien zou dit lokaal wel eens naar 60 a 70 km/u kunnen oplopen.

In de nacht naar zaterdag wordt het droger met misschien nog enkele lokale, lichtere buien.
Het blijft wel vrij winderig. De temperatuur duikt weer vlot beneden de 10 graden Celsius.

Laatste update: Ruben - 12:00u | Powered by Essec-BNS

ma 13 jul

10
25
10
NO3

Droog en wat warmer

Op maandag komt de wind uit het droge noordoosten, waardoor de kans dus groot is dat we het overal in Limburg droog houden.
Er kan eerst nog wel ochtendgrijs voorkomen, maar in de loop van de voormiddag komt de zon erdoor.
De aangevoerde luchtmassa's worden ook opnieuw wat warmer, wat betekent dat er maxima tussen 24 en 25°C verwacht kunnen worden.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 14 jul

12
22
30
W3

Veel wolken, maar nauwelijks neerslag

Dinsdag komt de wind weer uit overwegend westelijke richtingen, waardoor er ook weer meer noordzeevocht tot Limburg zal weten door te dringen.
Dit resulteert vooral in veel wolken, maar neerslag van betekenis zit er voor Limburg waarschijnlijk niet in.
De wolken zorgen er wél voor dat de temperatuur opnieuw een terugval zal ondergaan, met nog maxima tussen 20 en 22°C.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 15 jul

11
20
55
W3-4

Licht wisselvallig

Volgens de laatste weerkaarten zullen we woensdag toch weer een dipje in de temperaturen meemaken. Dit als gevolg van de vele wolken die over onze provincie zullen schuiven. Van tijd tot tijd kan er ook wat regen vallen.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 16 jul

9
23
15
NW2-3

Wisselend bewolkt

Donderdag krijgen we boven Limburg een afwisseling van zon en stapelwolken. De kans is groot dat het droog blijft.
Het wordt weer wat warmer, met namiddag maximaal 23 graden.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting