screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Rond 13 uur heeft de eerste neerslag het westen van Limburg bereikt. Het oosten en zeker zuidoosten van de provincie houden het nog wat langer droog. In de loop van de namiddag zal het overal harder gaan regenen, met tussen 16 en 19 uur soms flinke plensregen die tijdelijk voor watergladde wegen zou kunnen zorgen. Gemiddeld valt er tussen de 7 en 10 liter per vierkante meter. Na 20 uur wordt het droog vanuit het westen.
Er komt een vrij krachtig windveld te staan. Gemiddeld waait er namiddag 5 Beaufort uit het zuidwesten, wat neerkomt op zo'n 30 tot 35 km/u. De rukwinden lopen stelselmatig op naar 60 a 70 km/u. Tussen 17 en 19 uur zou er zelfs eens een uitschieter tot 80 a 85 km/u kunnen tussen zitten. Zodra het droog wordt zal ook de wind wat luwen.
Deze wind voert wel weer zeer zachte luchtmassa's naar Limburg waarin maxima rond 17°C mogelijk zijn. Bij zonsopkomst was het overigens al ruim 13 graden. Achter de regenzone stroomt er koelere lucht binnen.
In de nacht naar maandag blijft het nog vrij winderig met rukwinden tot 50 of misschien eens 55 km/u. Het wordt op de meeste plaatsen wél een droge nacht. Tegen de ochtend worden minimumtemperaturen rond 8 a 9°C bereikt.
Laatste update: Ruben - 13:47u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.