screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Ook gedurende de voorbije nacht heeft er nauwelijks beweging gezeten in de temperatuur. Vanwege de bewolking situeert die temperatuur zich in Limburg dus nog steeds in de buurt van +2°C.
Ondanks de aanhoudend positieve temperaturen zullen we vandaag toch van een winters weertype kunnen spreken. Met maxima tussen +2 en +3°C blijft het iets aan de koude kant voor begin januari. Net als op zondag zal de matige noordoostenwind er bovendien voor zorgen dat het een graad of vijf kouder aanvoelt.
In de loop van de dag kan er af en toe wat neerslag vallen. Vanochtend en vanavond kan dat smeltende sneeuw zijn.
Op het warmste moment van de dag wordt dat eerder lichte regen of motregen. Een graadje meer of minder kan immers het verschil tussen druppels of vlokken betekenen. Er worden echter geen grote neerslaghoeveelheden verwacht.
Bij een goed gemikte intensere bui kan het lokaal tijdelijk witjes worden. Zodra de bui verdwijnt zal de sneeuw snel weer wegsmelten.
Indien het komende nacht nog steeds bewolkt blijft zal de temperatuur maar met moeite in de buurt van het vriespunt komen.
Maar een korte opklaring kan het kwik al snel richting het vriespunt leiden. Op de meeste plaatsen blijft het droog.
Laatste update: Ruben - 08:55u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.