screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag beleven we in Limburg een koude winterdag. De temperatuur schommelt vanochtend rond het vriespunt en zal in de loop van de dag nauwelijks winst boeken. De maxima situeren zich tussen het vriespunt in de Voerstreek en +2°C in het westen van de provincie. Aangezien +5 tot +6°C inmiddels de gemiddelde maximumtemperatuur voor midden januari is kunnen we van een koude winterdag spreken.
Wolkenvelden zullen het weerbeeld gedurende het grootste deel van de dag domineren maar op de meeste plaatsen blijft het helemaal droog. Regionaal zou er soms wat lichte motsneeuw of korrelsneeuw kunnen vallen.
Vanavond zal het wolkendek in stukken breken.
Er waait een zwakke wind uit het oosten tot noordoosten.
De nacht naar zaterdag zal de koudste zijn van de komende week. Tegen de ochtend zakt de temperatuur naar minima tussen -3 en lokaal -5°C. Er worden immers brede opklaringen verwacht en de wind valt helemaal weg.
Mocht er meer bewolking aanwezig blijven dan voorzien, dan zal de temperatuur dichter in de buurt van het vriespunt blijven.
Zaterdagavond zal het overal wit worden.
Tegen dat het zondag licht wordt zal het echter al hard aan het dooien zijn. Zie Extra Weernieuws.
Laatste update: Ruben - 12:39u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.