screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag blijft het in Limburg op de meeste plaatsen droog. Vanochtend kan er lokaal nog wat lichte sneeuw uit de lage wolken vallen. In het noorden ligt er een sneeuwlaagje van een goeie 4 centimeter al zijn de meeste wegen wel volledig sneeuwvrij. In het zuiden van de provincie is er nauwelijks sneeuw blijven liggen.
Namiddag is een lokale winterse bui is niet uitgesloten maar kunnen er ook bredere opklaringen verschijnen.
Vanochtend schommelt de temperatuur rond het vriespunt en kan het gevaarlijk glad zijn op de wegen. In de loop van de dag zal de temperatuur langzaam oplopen naar een maximum in de buurt van 3 a 4°C.
De wind waait eerst zwak uit het noorden, tegen de avond vanuit het westen.
Onder opklaringen kan de temperatuur in de loop van de avond mogelijk tot nét beneden het vriespunt zakken, zeker aan de grond. Het wordt dus al vroeg opletten wegens kans op rijm- en ijsplekken.
In de loop van de nacht zal de westenwind aanspannen tot 3 a 4 Beaufort. Samen met een toename van de bewolking zorgt dit ervoor dat de temperatuur enkele graden zal oplopen. Dinsdagochtend kunnen we dus positieve temperaturen verwachten. Er is dan tevens kans op buien van regen, hagel of smeltende sneeuw.
Laatste update: Ruben - 14:40u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.