dinsdag 4 mei

Wind en buien

Na het middaguur is het tijdelijk wat droger maar stilaan kunnen er vanuit het noorden opnieuw intense buien worden verwacht. Sommige buien zijn best intens met ook kans op onweer. Niet elke locatie in Limburg zal hier in gelijke mate mee te maken krijgen.
Tijdens de buien zijn windstoten tot 90 km/u mogelijk. Daarnaast blijven er nog vaak rukwinden tot zo'n 60 km/u mogelijk.
De gemiddelde windsnelheid bedraagt nog een hele tijd 5 Beaufort.

De temperatuur bereikt een maximum rond 12 a 13°C. Daarmee is het dik 5 graden aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.

Pas in het tweede deel van de avond zal de wind sneller luwen. Nog tot na middernacht kunnen er verspreid echter een aantal buien opduiken en zo'n bui kan altijd nog eens gepaard gaan met een gemene rukwind.
De temperatuur zakt tegen de ochtend naar minima tussen 3 en 4 graden.

Laatste update: Ruben - 14:11u | Powered by ESSEC Business

zo 09 mei

13
25
30
Z4

Hoge temperaturen en grotendeels droog.

Op zondag loopt de temperatuur snel op naar waarden boven 20°C. In de loop van de namiddag zullen we in Limburg uiteindelijk maxima rond 25°C bereiken.
Het is niet uitgesloten dat er in de ochtend even een bui of een restant daarvan passeert maar de kans is groot dat het in onze provincie tussen 10 en 18 uur alvast droog blijft.

Daarna neemt de kans op een bui vooral ten westen van Limburg snel toe en daarbij kan het dan ook tot onweer komen. Het is niet uitgesloten dat er later op de avond ook een bui tot Limburg weet door te dringen maar op de meeste plaatsen houden we het waarschijnlijk tot middernacht droog.

Na middernacht neemt de kans op lokale buien toe. Het wordt een zeer zachte nacht met minima rond 15°C. Toch zullen we op maandag alweer een graad of 5 beneden de maxima voor zondag blijven... 

 

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 10 mei

12
19
75
ZW3-4

Wisselvallig

Maandag wordt het een wisselvallige dag met kans op regen of buien maar ook droge perioden. Sommige buien zouden gepaard kunnen gaan met onweer.
Afhankelijk van de timing van de neerslag loopt de temperatuur op naar een maximum tussen 17 en 20°C.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

di 11 mei

8
18
75
ZW3

Wisselvallig

Op dinsdag wordt het wisselvallig met zon, wolken en buien.
Sommige buien kunnen mogelijk gepaard gaan met onweer.

De temperatuur is afhankelijk van de timing van de buien en komt ergens aan een maximum tussen 15 en 18°C uit.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

wo 12 mei

10
16
65
ZW3

Wisselvallig

Ook voor woensdag oogt de verwachting momenteel wisselvallig, al kunnen er nog geen details worden gegeven over het precieze weerbeeld doorheen de dag.
De maxima komen afhankelijk van de bewolkingsgraad en timing van buien ergens tussen 14 en 17 graden uit.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting