screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
In de loop van deze zaterdag zullen er verschillende buiengolven van zuidwest naar noordoost over Limburg trekken.
Vanochtend vielen er op sommige plaatsen al een aantal losse buien maar vanaf een uur of tien mogen we een eerste grootschaligere buienlijn verwachten. Met de intensiteit zal het echter meestal wel meevallen.
In de vroege namiddag volgt er een tweede zone en in de vooravond of eerste deel van de avond kan er nog een derde golf worden verwacht. In tegenstelling tot de volgende dagen is de kans op onweer vandaag klein.
Niet overal in Limburg zal het telkens nat worden maar op verschillende plaatsen zullen de buien elkaar zodoende wel snel kunnen opvolgen. Mede daardoor en vanwege de wolken die ermee samenhangen zal de temperatuur het zeer magertjes aan doen met tussen de buien eens even maxima rond 13 a 14°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig van kracht.
Vanavond kunnen er eerst nog enkele losse buien vallen maar in het tweede deel van de avond sterven de laatste buien uit. In de nacht naar zondag blijft het vervolgens droog en de temperatuur zakt gestaag naar een graad of 6 boven het vriespunt.
Zondag zal de buienmolen opnieuw op gang komen en het blijft frisjes voor de tijd van het jaar.
Laatste update: Ruben - 10:14u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.