maandag 20 september

Wisselend bewolkt

Namiddag komt er in het noorden van Limburg wat meer bewolking voor dan over het zuiden. Het blijft wel overal droog.

De maxima schommelen rond 18°C. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

Tijdens de nacht naar dinsdag verdwijnt de bewolking en mede doordat de wind tevens wegvalt kan het flink afkoelen. We mogen dan ook minima tussen +5 en +8°C verwachten. In landelijke gebieden kan er grondmist ontstaan, vooral in valleien omdat het daar het sterkst afkoelt. Daar valt zelfs een lokaal graadje grondvorst niet uit te sluiten.

Laatste update: Ruben - 14:43u | Powered by ESSEC Business

zo 17 okt

4
14
5
Z1-2

Rustig en droog

Ook voor zondag leveren de weermodellen ons momenteel droge kaarten. Bij een zwakke zuidenwind kunnen we maxima in de buurt van 14°C verwachten. De dag begint wel koud met kans op lokale grondvorst.

In de nacht naar maandag komt er zachtere lucht binnen. Daardoor blijft de temperatuur boven +5°C.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

ma 18 okt

7
15
70
ZW4

Nog lange tijd droog

In de loop van maandag schuift een regenzone vanuit het westen dichterbij. Gezien de termijn is de timing nog erg onzeker maar de kans is groot dat het eerste deel van de dag in Limburg nog droog verloopt.
De temperatuur komt uit op een maximum rond 15°C.

In de nacht naar dinsdag worden er zeer zachte luchtmassa's aangevoerd. De temperatuur zal daardoor oplopen naar ongeveer 13°C rond zonsopgang. Daar kan dan ook wat regen bij komen kijken, geen grote hoeveelheden. De wind wakkert aan tot gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 19 okt

13
19
25
ZW3-4

Zwoel met veel wolken

Dinsdag worden er subtropische luchtmassa's richting Limburg getransporteerd. De temperatuur kan daarbij oplopen naar maxima rond 19 of lokaal misschien even 20°C. Verwacht echter geen brede opklaringen want de wolken zullen ruim in de meerderheid zijn. Het blijft meestal droog maar wat lichte regen of motregen valt niet uit te sluiten. De wind wakkert aan tot gemiddeld 4 en soms 5 Beaufort. Er zijn rukwinden mogelijk tot in de buurt van 50 km/u.

Er zijn computerberekeningen die de wind tegen woensdagochtend laten aanwakkeren tot 5 a 6 Beaufort met rukwinden rond 70 km/u. Dit is dus interessant om op te volgen. De kaarten zijn zeker nog niet volledig geschud.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 20 okt

12
17
95
ZW5-6

Regen en wind

Woensdag begint de dag nog zacht. De temperatuur loopt tijdelijk op naar maxima ergens tussen 15 en 20°C. In de loop van de namiddag of avond zal er gevoelig koelere lucht binnenstromen.

Het ziet ernaar uit dat het ook een natte en zeer winderige dag zal worden. Gedurende de dag zal het vaak regenen, soms licht en soms harder.
De wind wakkert verder aan tot gemiddeld 5 a 6 Beaufort met rukwinden rond 70 km/u. Deze maximale snelheid zal tegen woensdag waarschijnlijk nog wel enkele keren moeten worden bijgesteld want niet alle weermodellen zitten momenteel op één lijn.

Ook in de nacht naar donderdag blijft het hard waaien en waarschijnlijk valt er ook dan nog regelmatig regen.

Lees meer
65%

Zekerheid weersverwachting