donderdag 25 november

Fris met af en toe wat regen.

Vanochtend heeft het op de meeste plaatsen in Limburg gevroren. Deze zogenaamde stralingskou werd veroorzaakt door de brede opklaringen die zich vannacht tijdelijk over Limburg konden uitbreiden. Inmiddels is de bewolking alweer overal toegenomen en lokaal zijn ook reeds enkele druppeltjes waargenomen. Op basis van de radarbeelden heeft een verwachte regenzone een lichte voorsprong op het voorziene schema waardoor het in het noorden van de provincie nog vóór het middaguur op meerdere plaatsen nat zal kunnen worden. Veel stelt het niet voor en de regenzone ziet er bovendien verbrokkeld uit waardoor het niet eens zeker is dat het overal in Limburg meteen zal gaan regenen. Tijdens het eerste deel van de namiddag kunnen er echter nog verschillende neerslagzones vanuit Nederland onze provincie aandoen waardoor de kans om volledig aan de nattigheid te ontsnappen toch wel klein is. Tegen de vooravond neemt de kans op regen af. Tijdelijk zouden er nog enkele geïsoleerde buien kunnen vallen maar na 20 uur blijft het overal in Limburg droog.

Het wordt vandaag maximaal een graad of 6 bij een zwakke wind vanuit het westen. 

Tijdens de nacht naar vrijdag wordt de bewolkingsgraad een belangrijke factor. Waar de opklaringen breed worden kan de temperatuur tot net beneden het vriespunt zakken waardoor er een grote kans op rijm- en ijsplekken bestaat. De wegen zullen er op vele plaatsen namelijk vochtig bijliggen. De kans is echter groot dat het overwegend bewolkt blijft waardoor de temperatuur enkele graden boven het vriespunt zal blijven schommelen. Maar enige bedachtzaamheid voor wie de weg op moet is toch wel op z'n plaats.

Laatste update: Ruben - 10:35u | Powered by ESSEC Business

za 04 dec

3
8
90
ZW4

Wisselvallig

Zaterdag wordt het wisselvallig met soms regen of buien. Namiddag kunnen deze buien vanwege de afkoelende bovenlucht soms hagel met zich meebrengen. Tussendoor kan er ook wel eens ruimte komen voor de zon. De temperatuur loopt op naar een maximum rond 7°C.

De dag begint nog rustig maar in de loop van de namiddag zal de wind stilaan gaan aanwakkeren. 's Avonds komt er gemiddeld 5 Beaufort uit het westen te staan.

In de nacht naar zondag blijft de temperaturen dankzij de bewolking en wind boven het vriespunt.

Lees meer
90%

Zekerheid weersverwachting

zo 05 dec

1
5
60
W3

Fris met kans op een winterse bui

Zondag blijft het overwegend droog met kans op enkele lokale buien. Die buien zouden soms een winterse lading aan boord kunnen hebben.

De temperatuur blijft fris met maxima tussen 3 en 6°C.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

ma 06 dec

1
4
60
Z1-2

Meestal droog

Het weerbeeld voor maandag is momenteel nog behoorlijk onzeker. Het blijft waarschijnlijk overwegend droog maar de bewolkingsgraad is het grootste vraagteken.

Die bewolkingsgraad is ook bepalend voor de temperaturen, zowel 's nachts als overdag.
Bij brede opklaringen kan het 's nachts vriezen en overdag een graad of 6 worden. Bij bewolking zal het 's nachts niet vriezen maar blijft het overdag ook enkele graden kouder.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

di 07 dec

1
6
45
ZO3-5

Meestal droog

Dinsdag blijft het nog aan de frisse kant. In de loop van de dag komt er een regenzone opzetten.
Het gaat ook weer flink waaien met namiddag gemiddeld 5 Beaufort, eerst uit het zuidoosten en later uit het zuidwesten.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

wo 08 dec

6
8
85
ZW4-5

Winderig

Woensdag zal de wind aanwakkeren tot gemiddeld 5 Beaufort. Mogelijk komt daar nog wat bovenop maar dat kan pas in de loop van de volgende dagen duidelijker worden.
Deze wind komt uit het zuidwesten en voert dus relatief zachte luchtmassa's richting Limburg.
In de loop van de dag kan het vanuit het westen gaan regenen.

Ook in de nacht naar donderdag blijft de temperatuur positief.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting