screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag wordt het in Limburg zeer warm met maxima in de buurt van 30°C. Vanwege de vrij hoge luchtvochtigheid zal het zwoel gaan aanvoelen.
Voormiddag is het nog zeer zonnig maar er in de loop van de namiddag verschijnen er steeds meer stapelwolken op het toneel. Hier en daar kan zo'n stapelwolk snel uitgroeien tot een heuse plensbui en daarbij is er dan ook onweer mogelijk. Lokaal kunnen er ook kleine hagelsteentjes mee gepaard gaan.
Waar de buien precies zullen vallen is een loterij. Op meerdere plaatsen zal het nog tot na zonsondergang droog blijven, al blijft de kans op buien ook vanavond aanwezig.
De wind komt uit het zuiden tot oosten en is zwak tot soms matig van kracht. Tijdens een goed ontwikkelde bui zou er eens een rukwinden tot 50 a 60 km/u kunnen inzitten, maar de kans dat dit net op jouw locatie gebeurt is dus klein.
Tegen middernacht kan er een meer gestructureerde buienzone vanuit het zuidoosten worden verwacht. De kans is groot dat we veel bliksems gaan kunnen zien zodra het donker is. Regionaal kunnen de buien grote neerslagsommen in korte tijd met zich meebrengen.
De kans op buien blijft heel de nacht aanwezig. Het wordt bovendien een zwoele nacht met minima rond 18°C.
Laatste update: Ruben - 10:37u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.