donderdag 23 juni

Hoogzomerse temperaturen. Namiddag, vanavond en vooral vannacht kans op onweersbuien

Vandaag wordt het in Limburg zeer warm met maxima in de buurt van 30°C. Vanwege de vrij hoge luchtvochtigheid zal het zwoel gaan aanvoelen.
Voormiddag is het nog zeer zonnig maar er in de loop van de namiddag verschijnen er steeds meer stapelwolken op het toneel. Hier en daar kan zo'n stapelwolk snel uitgroeien tot een heuse plensbui en daarbij is er dan ook onweer mogelijk. Lokaal kunnen er ook kleine hagelsteentjes mee gepaard gaan.
Waar de buien precies zullen vallen is een loterij. Op meerdere plaatsen zal het nog tot na zonsondergang droog blijven, al blijft de kans op buien ook vanavond aanwezig.

De wind komt uit het zuiden tot oosten en is zwak tot soms matig van kracht. Tijdens een goed ontwikkelde bui zou er eens een rukwinden tot 50 a 60 km/u kunnen inzitten, maar de kans dat dit net op jouw locatie gebeurt is dus klein.

Tegen middernacht kan er een meer gestructureerde buienzone vanuit het zuidoosten worden verwacht. De kans is groot dat we veel bliksems gaan kunnen zien zodra het donker is. Regionaal kunnen de buien grote neerslagsommen in korte tijd met zich meebrengen.
De kans op buien blijft heel de nacht aanwezig. Het wordt bovendien een zwoele nacht met minima rond 18°C.

Laatste update: Ruben - 10:37u | Powered by BNS hybrIT

do 07 jul

15
21
80
NW3-4

Frisser en kans op wat regen

Donderdag daagt er meer bewolking op boven Limburg en dan kan er ook regen vallen. Grote neerslagsommen worden er niet verwacht.
Ondanks de wolken en matige noordwestenwind kan de temperatuur toch makkelijk oplopen tot 20 a 22 graden.


Update zondag 3 juli, 11:34

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

vr 08 jul

12
24
5
N3

Droog met maxima rond 24°C

Vrijdag loopt de temperatuur op naar een maximum rond 24°C. Er komt een matige noordenwind te staan waardoor de warmte vooral goed voelbaar is op beschutte plekjes. Voormiddag zijn er amper wolken aanwezig, namiddag verschijnen er stapelwolken maar er blijft tussendoor ook ruimte voor de zon. De kans op een bui is erg klein.


Update dinsdag 4 juli, 9:45

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 09 jul

12
23
10
NW3-4

Droog met een matige noordwestenwind

Zaterdag blijft het in Limburg droog. De zon krijgt wel geregeld concurrentie van wolkenvelden. Het wordt maximaal een graad of 23 maar daarbij waait er wél een matige noordwestenwind. Die zal het op onbeschutte plaatsen wat frisser doen aanvoelen, zeker wanneer de zon verscholen zit achter de wolken.


Update dinsdag 5 juli, 9:55

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

zo 10 jul

14
22
15
NW2-4

Wisselend bewolkt met een strakke noordwestenwind

Het weerbeeld voor zondag is momenteel nog onzeker. De Europese weercomputer komt namelijk met beduidend meer wolken op de proppen dan de Amerikaanse weercomputer. Meer of minder wolken heeft uiteraard ook z'n weerslag op de temperaturen. Vandaar dat er een marge op de maxima zit van 19 tot 25°C. De volgende dagen zullen we wellicht een beter zicht krijgen op de te verwachten bewolkingsgraad.

Er zal in ieder geval opnieuw een matige noordwestenwind komen te staan waardoor het tijdens bewolkte perioden best wat fris kan aanvoelen.


Update dinsdag 5 juli, 10:00

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting