4 dagen regen voor Kerst: Een boost voor het virus

Ruben - 19/12/2020 - 12:21

Op de weerkaarten staat er voor de periode maandag tot donderdag nog steeds veel regen.
Dit betekent dat er veel minder gewandeld en gefietst zal worden. Iets wat het virus graag wil, dat mensen binnen blijven en bij voorkeur de ruimte slecht verluchten. Hierdoor gaat het virus dus sowieso méér worden doorgegeven dan indien het mooi weer was gebleven. Reeds sinds maart valt het immers op hoe het virus telkens opleeft na een periode met onaangenaam weer en er betere cijfers volgen na een periode met aangenaam weer.

Foto woensdag 16 december:
Veel mensen in open lucht, iets wat het virus niet graag heeft...
lockdown 16-12

En dan volgen dus de feestdagen... Waarbij 1 op 5 Belgen heeft aangegeven zich niet strikt aan de maatregelen te zullen houden. Dat zijn dus ongeveer 2.300.000 Belgen die als een extra knecht van het virus willen gaan fungeren door dat virus aan hun geliefden cadeau te kunnen doen. En dan volgt er een weekje later ook nog eens Oud en Nieuw. Op 4 januari zouden dan als 'hulpmotor' bovendien de scholen openen.

Ik hou mijn hart vast. Lieve mensen, gebruik jullie verstand en toon karakter.

Neerslagpluim ECMWF

Neerslagpluim 19-12

Met een beetje meeval blijft het op 25 en 26 december droog zodat afspraakjes rond de vuurkorf dus niet naar binnen worden verplaatst. Van één keertje een kerstfeest overslaan gaat niemand dood. Van het opgeven en laten varen daarentegen...

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen