In de loop van zondag kans op buien. Eerst nog warm.

Ruben - 10/10/2018 - 18:11

Het ziet er intussen toch wel naar uit dat er op zondag een einde wordt gemaakt aan ons luxe-nazomertje. In de loop van de dag komt er namelijk een buienzone opzetten vanuit het westen, en zodra deze buien ons bereikt hebben zal de temperatuur serieus terugvallen. Waarschijnlijk zal dit echter pas in de loop van de namiddag of avond gebeuren, waardoor de temperatuur eerst nog tot ruim boven 20°C weet op te lopen. De timing waarop de eerste buien uiteindelijk boven Limburg mogen verwacht worden is echter nog onzeker. Afhankelijk van het tijdstip (en bijgevolg temperatuur) is zelfs onweer niet uitgesloten. 

Volgens de laatste berekening van GFS zouden de buien pas na 17 uur boven Limburg verwacht kunnen worden. Dit terwijl het aan de Kust mogelijk reeds vóór het middaguur aan het regenen zal zijn. Kaartje voor 17 uur: (Voor hetzelfde geld bevinden de buien zich dan echter al 100 km oostelijker)

Dit zou om 17 uur nog voor deze temperaturen zorgen, na een Limburgs maximum rond 24°C:


Dit zijn de maxima die dan maandag nog verwacht kunnen worden, de normale waardes voor deze tijd van het jaar...

 

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen