In de verte lonkt er alweer een groene Kerst

Ruben - 16/12/2018 - 19:15

Zondagochtend werd een koude periode in Limburg beklonken met een wit sneeuwtapijt. De dooi liet nét lang genoeg op zich wachten om nog een winterse ochtendwandeling mogelijk te maken. Of om toe te laten dat vele Limburgse kinderen een prachtige sneeuwman konden maken.

Het deed velen wellicht ook dromen van een witte Kerst... Maar wat dat betreft zal ik die droom helaas toch moeten afnemen. Want het is zo goed als uitgesloten dat het er met Kerstmis wit zal bijliggen in Limburg. Daarvoor zit het structureel namelijk helemaal verkeerd op de weerkaarten. Het is inderdaad nog veraf, maar er moet op de weerkaarten onmogelijk veel gebeuren om nog tot een winterse setting te komen rond Kerst.

Temperatuurpluim ECMWF: Het blijft tot Kerstmis relatief zacht.
Temperatuurpluim 16 december

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen