Gematigd zomerweer met beperkte kans op buien

Ruben - 10/06/2020 - 11:33

Op basis van de actuele tendens op de weerkaarten en in de bijhorende pluimverwachtingen kunnen we stellen dat we voor een langdurig warme periode staan. Met vaak gematigd zomerse maxima tussen 24 en 27°C. Uitschieters van 30 graden of meer zijn er voorlopig niet te verwachten.

De kans op buien is ten opzichte van eerdere berekeningen geslonken, maar niet helemaal verdwenen. Grootschalige gebeurtenissen zijn er echter niet te verwachten, het zal eerder om lokale fenomenen gaan. Voorlopig lijkt de kans op een onweer het grootst op zaterdag.

Temperatuurpluim woensdagochtend 10 juni:

In deze grafieken kijken we best niet verder dan 8 tot 10 dagen vooruit. Vaak wordt de spreiding na dag 7 al te groot om nog iets zinnigs te kunnen concluderen, behalve dat de onzekerheid groot wordt. Maar ook dit laatste kan soms al waardevolle informatie zijn. Temeer omdat vele mensen de neiging hebben om naar de cijfertjes op websites of apps te kijken die verder gaan dan 7 dagen vooruit. Over de interpretatie van de pluimgrafieken vind je hier meer informatie.

Neerslagpluim woensdagochtend 10 juni:

We zien hier dus een wirwar van lijntjes, wat duidt op buien-situaties met een onzekere timing en locatie van de buien.
Het zal vaak afwachten worden of en waar er zich in de loop van de dag iets ontwikkelt.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen