Kouder weertype op komst

Ruben - 13/01/2019 - 21:49

Er zat al een poosje iets te broeden op een meer winters weertype, en het begint nu eindelijk wat structuur te krijgen. Niet dat we meteen in de ijsdagen en pakken sneeuw belanden, maar er zit in de eerste plaats nachtvorst aan te komen. Overdag zal de temperatuur in eerste instantie op een ongeveer normaal niveau uitkomen, wat maxima rond +5°C betekent.
Opvallend is wel dat het volgens het Europese weermodel reeds vanaf de nacht naar vrijdag zal gaan vriezen, terwijl het Amerikaanse weermodel de nachtvorst pas zaterdag of zondag toelaat. 

Temperatuurpluim EUROPESE WEERCOMPUTER OP ZONDAGAVOND 13 JANUARI

Temperatuurpluim Amerikaanse WEERCOMPUTER OP ZONDAGAVOND 13 JANUARI

Mogelijk zitten er dan na het weekend ook ijsdagen aan te komen, of althans maxima rond of amper boven het vriespunt. Maar hoe het precies verder moet zal de komende dagen op de weerkaarten moeten blijken. 

Uit de neerslagpluim blijkt alvast dat het waarschijnlijk droog blijft zodra de koude lucht is gearriveerd. Mogelijk zal het binnenvallen van die koude lucht wél in de Ardennen gepaard gaan met sneeuwbuien, maar dat moet nog worden afgewacht.

Neerslagpluim Europese weercomputer op zondagavond 13 januari

PluimEC1301 neerslag

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen