Koudste nacht van de winter tot dusver

Ruben - 21/01/2019 - 10:28

Tijdens de nacht van zondag op maandag heeft het overal in Limburg matig gevroren. Dit betekent dat de temperatuur beneden -5°C zakte. Degenen die het ervoor over hadden om de prachtige maansverduistering op te volgen, zullen zich dus dik hebben moeten induffelen. Uiteindelijk ging het zelfs ei zo na streng vriezen, want in Kleine Brogel vroor het omstreeks 7 uur liefst -8.7°C. In Diepenbeek werd het -8.9°C.

Kaartje met temperatuur om 7 uur vanochtend

minima 21012019

Omstreeks 10 uur vroor het nog steeds matig, met temperaturen beneden -5°C. Dankzij de zon zal de temperatuur vanmiddag echter eventjes boven het vriespunt uitkomen. Waarnemingen 10 uur:

Temperaturen 10 uur 21 januari

Als je de temperaturen in Limburg vergelijkt met deze in Finland, dan valt het bij ons uiteindelijk best nog wel mee met de kou.
In Lapland zakte de temperatuur op meerdere plaatsen beneden -35°C. In de buurt van Salla, nabij de grens met Rusland, werd lokaal -36.6°C gemeten. In de buurt van Luosto was dat -35.5°C.

Temperaturen Finland om 10.30 uur lokale tijd;

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen