Laatste twintiger september, laatste twintiger van het jaar?

Ruben - 27/09/2018 - 12:38

Op basis van de temperatuurpluimen kunnen we er zeker van zijn dat de temperatuur de volgende dagen meerdere graden beneden de kaap van 20°C zal blijven. Dat betekent dat we vandaag donderdag 27 september, de laatste twintiger en dus 'warme dag' van september zullen optekenen. 

In de loop van volgende week zou de temperatuur weer wat dichter in de buurt van 20°C kunnen uitkomen, maar het wordt toch stilaan onzeker of we die kaap nog zullen ronden. Volgens de Amerikaanse weercomputer zou het kunnen lukken op vrijdag:

Het is niet ongebruikelijk dat we in oktober nog eens een warme nazomerdag krijgen, maar op zich is het best normaal indien de temperatuur heel de maand beneden 20°C blijft.
Op 7 april 2018 kwam de temperatuur voor het eerst dit jaar boven 20°C. Sindsdien volgden er nog 132 "warme dagen". 76 keer daarvan werd het warmer dan 25°C.

 

Het blijft tot en met het weekend droog, maar vanaf maandag kan er nu en dan een buitje vallen. Groete neerslagsommen zitten er echter zeker en vast niet aan te komen, zo blijkt uit de neerslagpluim. De grote pieken vanaf zaterdag 6 oktober mogen voorlopig verwaarloosd worden omdat dit véél te ver vooruit is. (De blauwe lijn bijvoorbeeld kan er nog 10 keer helemaal anders uit komen te zien)

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen