Langdurig zomers

Ruben - 07/06/2021 - 12:11

Het ziet ernaar uit dat het mooie en warme weer van vorige week een voorsmaakje was van wat er deze week, volgende weekend én vermoedelijk ook volgende week zit aan te komen. Dit laatste is uiteraard nog onder voorbehoud, maar meerdere weermodellen laten de temperatuur volgende week rond 30°C uitkomen. Dit wordt ook ondersteund door een flink aantal scenario's in de temperatuurpluim van ECMWF. De termijn noopt ons echter tot voorzichtigheid.

Vooreerst kunnen we op dinsdag en woensdag maxima rond 25°C verwachten. Vanaf donderdag wordt dat eerder 26 a 27°C.

Temperatuurpluim ECMWF maandagochtend 7 juni

Bron: weerplaza.nl

Uit de neerslagpluim kunnen we afleiden dat de kans op buien nagenoeg verwaarloosbaar klein is. De paar lijntjes op woensdag, vrijdag en zaterdag suggereren dat er wellicht stapelwolken zullen verschijnen maar de kans dat zo'n stapelwolk in een bui resulteert is dus erg klein. 

Kortom, het wordt de komende tijd volop zomer!

Neerslagpluim ECMWF maandagochtend 7 juni

Bron: weerplaza.nl
eps_pluim_rr_06380_rr 07062021

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen