Lange termijn: Opnieuw wint de zachte variant.

Ruben - 12/01/2021 - 11:43

Op basis van de weerkaarten én pluimverwachtingen lijkt de kogel door de kerk voor begin volgende week. En opnieuw delft Koning Winter het onderspit nog vooraleer hij vaste voet aan grond heeft gekregen.

Liefhebbers van ouderwets winterweer moeten dus alweer verder vooruit kijken naar mogelijk nieuwe kansen op een winterse setting. Al zijn er op korte termijn nog wel enkele schermutselingen mogelijk. (Zie weerbericht volgende dagen)

Temperatuurpluim ECMWF dinsdagochtend 12 januari

pluimec12012021

Dit is nog eens een mooi voorbeeld van interpretatie van temperatuurpluimen. Ook al konden we 2 dagen geleden concluderen dat de kans op doorzettend winterweer volgens weermodel ECMWF groot was, de kleine kans op een verzachting telt ook mee. En zodra een bepaald spoor is gekozen volgt er op basis van dat spoor weer een nieuwe pluim...

Vandaar dat ik vaak aanraad om in de pluim slechts te kijken tot het moment waar de lijntjes uit elkaar beginnen te waaieren. Afhankelijk van welk lijntje het juiste is zal er daarna een compleet nieuwe pluim aan mogelijke vervolgscenario's ontstaan.

Temperatuurpluim ECMWF zondag 10 januari

oudepluim 10012021

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen