Na zondag minder warm en wisselvallig

Ruben - 19/09/2019 - 14:48

Zaterdag en zondag krijgt Limburg nog twee warme nazomerdagen aangeboden. Wie echter een garantie wil op een droge barbecue-avond opteert best voor zaterdag. Want het is nog maar de vraag of het zondag tot na zonsondergang droog blijft. Volgens de Europese weercomputer wél, volgens de Amerikaanse zullen er in de loop van de namiddag al lokale buien boven Limburg ontstaan. Vervelend voor diverse evenementen, deze onzekerheid. Maar de kans dat het goed uitpakt is dus zeker aanwezig.

Neerslagpluim ECMWF:

Neerslagpluim 1809

In de bovenstaande neerslagpluim van de Europese weercomputer zien we ook wel enkele scenario's waarbij er zondagavond reeds neerslag wordt berekend, maar de kans is toch het grootst dat het tot rond middernacht droog blijft.

De dagen nadien blijft het erg wisselvallig. Dit is dan weer goed nieuws voor de liefhebbers van een natuur vol paddenstoelen.

In de temperatuurpluim zien we vanaf maandag ook lagere temperaturen, al blijft het met maxima rond 20°C nog wel vrij warm voor de tijd van het jaar.

Temperatuurpluim ECMWF

Temperatuurpluim 1809

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen