Namiddag en vanavond verspreid over Limburg meerdere buien

Ruben - 08/06/2020 - 09:27

In de loop van maandagnamiddag mogen we meerdere buien boven Limburg verwachten. Deze buien kunnen soms ter plaatse ontstaan en vanwege de zwakke wind ter hoogte van de wolken ook vrij lang blijven hangen. Daardoor kan een goed ontwikkelde bui op sommige plaatsen veel neerslag achterlaten. Dan denk ik aan 5 tot 10 liter per vierkante meter. Ook onweer is soms mogelijk.

Waar de buien precies gaan vallen is onmogelijk te voorspellen. Ze zullen waarschijnlijk niet al te groot in omvang zijn, waardoor er tussen de buien boven Limburg ook veel droge ruimte te vinden zal zijn. Een weermodel dat de voorbije week een goede benadering voor de uiteindelijke feiten schetste is het fijnmazige Arome. Vandaar dat ik beneden de simulatie van dit model laat zien voor de tijdstippen 14 uur, 18 uur en 21 uur. De buienactiviteit zou dus tot in het tweede deel van de avond kunnen aanhouden.

Simulatie voor 14 uur:

06062020 14u

Simulatie voor 18 uur:

08062020 18u

Simulatie voor 21 uur:

Simulatie voor 22u 08062020

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen